Slechts loze ruimte
16/08/2003
Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 23:26
Zeoloten
 
Anglicisme natuurlijk , zeolots. Dat klinkt gewoon beter dan godsdienstfanaat. Zeoloten zijn niet alleen te vinden binnen de islam. Ook onder de christelijken vindt men vele idioten. Hier kunt u zo'n voorbeeld zien ( van een hoog Wachttoren gehalte ). Zo is deze persoon pertinent tegen bloedtransfusies en verder een hoop blabla over de oorsprong van het heelal en de vraag die ons allen bezighoudt : waarom laat God zoveel mensen lijden ?

Nou, ik vind U gewoon een domme aarsch, meneer. Met Uw flauwekul gedoe omtrent de evolutieleer en Uw kwakzalverij. God mag dan wel of niet bestaan, maar U heeft geloof ik de laatste 100 jaar onder de grond geleefd !
Ik zal dan ook voortaan in mijn donor-codocil laten zetten dat ik NIET wil doneren aan Jehova's vanwege hun achterhaalde debiele geloofsopvattingen. Vertrouw dan maar op Uw schepper ! Hahaha.



Al met kalkpoten.

15/08/2003
Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 20:18
GPL
 
Volgens dit artikel in de Inquirer zal SCO in de rechtszaak tegen IBM als argument gebruiken dat GPL illegaal is. Dat wil zeggen : ".. argument seems to be that you have to have copyright on software even if you insist that your software is not copyrighted." Met andere woorden , ik schrijf zeg maar een stukje software ( zeg een of ander stom javascriptje als coole webshite beveiliging :-) ) en zit dit online, met als opmerking dat een ieder dit kan gaan gebruiken om zijn shite te beveiligen ( dus een duidelijke toestemming ). Dan zou die "eenieder" vervolgens door DERDEN vervolgd kunnen worden, omdat dat ongrondwettelijk zou zijn. Nou breekt mijn klomp.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 18:13
Alles voor de statistieken
 
Als ik zo nu en dan naar onze Netbasic statistieken kijken, begin ik soms spontaan te huilen. Dan weer 50 , soms 190 maar dan houdt het op. Ik zat eens aan de oorzaken te denken. Het kan zeker niet aan de kwaliteit en originaliteit van onze posts liggen ( Moehahaha ). Neen, bedacht ik. Hoeveel mensen kunnen Nederlands lezen ? Eens kijken, ongeveer 8 miljoen in Nederland, 5 miljoen in Belgie en dan nog een paar miljoen wereldwijd , verdeeld tussen voormalige kolonien en emigranten. Daar ligt gewoon het probleem ! Dus vanaf nu ....... de Spauwhanen in maar liefst 12 talen te zien. Varierend van gewoonweg Nederlands via Koreaans naar Traditioneel Chinees. Hoe dan zult U zeggen. Nou gewoon via het linkermenu de Online Translator 2000 gebruiken en Uw gewenste taal kiezen. Leuke daarvan is dat eventuele links die U in de vertaling aanklikt ook weer vertaald worden etc. Dus Reet in het Russisch , of Volkomenkut in Duits. De techniek staat voor niets ! Alleen de snelheid en het niveau van de vertalingen schieten ietwat tekort, maar dat maakt het resultaat nog leuker.

Al met al is het marktaandeel van de Spauwen in een klap naar 2 miljard mensen geschoten. Als dat geen pageviews oplevert , nou dan gaan we gewoon verder met onzin spauwen , hahaha.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 02:47
Not or Not, ofwel gewoon een onzin post.
 
"Welkom op de website van de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG)." , zeggen ze. Nou zo welkom bent U niet, want U wordt d.m.v. een zwaar beveiligd wachtwoord systeem verdere toegang tot de shite ontzegt. Jammer alleen dat ze vergeten zijn, dat een simpele zoekopdracht via Google dit soort "beveiligingen" vanzelf omzeilt. Ik heb maar even een mailtje gestuurd naar de admin. Verder is er hier weinig bijzonders te vinden behalve de unieke smoelendir. Ik kan het even niet laten om een paar van die smoelen te linken : Hmm, hoe lang bent U al dood ? . En hoeveel pilletjes heeft U vandaag weer geslikt ? Hij/zij ? Foto, was da ? . En nummer uno : Hé , niet zo dichtbij komen met je apparaat, meneer de fotograaf.



Al met kalkpoten.

14/08/2003
Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 00:45
Wrattenzwijn, Spullukke !
 


Voor alle would-be terroristen out there, even wat video fragmenten van de Warthog. "The plane build around a gun". Een makkelijk doelwit voor Uw diverse luchtdoelraketten, zolang U niet doorboord wordt door de 30 mm GAU-8/A seven-barrel Gatling gun :-). Begeleid door achtergrond muziek van Wagner zult U zeker inzien dat U dit zwijn liever niet op Uw etenstafel wilt zien.



Al met kalkpoten.

13/08/2003
Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 22:56
De Kapper
 
Zoals iedereen weet is de heer Beckham sinds zijn huwelijk met dat Ethiopisch kreng ( in ieder geval qua uiterlijk dan ) nogal wispelturig qua haarstijl. Op de volgende shite moet U zien te raden wiens kapsel Beckham probeert te imiteren.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 22:16
Energie crisis
 
Het is maar net goed gegaan de laatste paar dagen. Een centrale in Geertruidenberg gooide bijna roet in het eten door "toevallig" uit te vallen. Energieprijzen per MWatt gingen van gemiddeld 50 naar bijna 2000 euri. Minister Brinkhorst vindt dat de problemen met de stroomvoorziening niets te maken hebben met de liberalisering van de elektriciteitsmarkt. Nee zekers niet, lullo , en 1+1=3 zeker. Nu gaan ze onderzoeken of de centrales niet andere koelmiddelen kunnen gebruiken. Zal wel weer een of andere commissie van stropdassen aan het werk gezet worden, die na ongeveer 5 jaar ( intussen ontvangen salari van 50.000 euri per jaar voor 5 keer jaarlijks vergaderen ) tot de conclusie zal komen dat er een geldverslindende campagne opgezet moet worden om de Nederlander aan te zetten tot minder energieverbruik ( zoals niet dagelijks verwisselen van ondergoed, 1 uur per week televisie , en dan alleen het 8 uur journaal, niet meer continu bloggen, etc.etc. ).



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 16:17
ODW : Midlife Crisis
 
Duurt voor mij nog wel een aantal jaren, gelukkig. Elana & Dirk-Jan zitten er midden in. Dus bouwen ze maar een webshite om hun dagelijkse bezigheden aan een ieder te tonen. Elana is een lopende gereedschapskist. Lijkt me wel handig zo'n vrouwtje. Shite natuurlijk weer voorzien van een handige Open Dir (vanuit de normale webpagina's kunt U de meeste van deze feauteaux ook wel bereiken, ze werken echter met die uiterst vervelende page-transitions bull ). Verder nog een Open Dir met een aantal filmpjes, schijnbaar verborgen achter een ultra-secure betaalsysteem, hahaha.

Update : Open Dir met filmpjes is ontdekt.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 15:46
Verliezetoe
 
Waar zou ik deze handige accessoire voor mijn Daihatsu kunnen halen ? Tegen bumperklevers en ander tuig op de weg zal dit zeer van pas komen ! Ze hebben overigens Down-Under een veel leukere Discovery Channel dan hier. Is weer eens wat anders dan de zoveelste mummie, haai of pyramide.

( Schaamteloos gejat van ORSM. Thanks mate ! ).



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 15:07
Neen
 

12/08/2003
Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 23:58
Bill heeft blijkbaar geen vertrouwen in zijn eigen servers !
 
Aangezien ik vooral op Linux draai ( behalve dan die handige laptop met 802.11 verbinding zodat ik lekker in de tuin kan gaan zitten interneppen ) heb ik geen last van die blaster worm. Linux is natuurlijk ook niet heilig. Ik ben in het verleden wel eens door een de LiOn worm besmet door een exploit in Bind. Maar alla , da was de enige keer in 5 jaar online tijd. Ik was toch benieuwd hoe het met de beveiling van MS zelf gesteld was tegen deze laatste worm. Dus fire up nmap en eens kijken wat er zoal draait daar. Zal waarschijnlijk moeilijk worden met al die load-balancing aldaar, dacht ik. En inderdaad , nmappen van www.microsoft.com duurt oneindig lang. Dan maar een subdomein.

Eerst maar eens download.microsoft.com :

[root@linux bin]# ./nmap -sS -O -P0 download.microsoft.com

Starting nmap 3.30 ( http://www.insecure.org/nmap/ ) at 2003-08-12 23:45 CEST
Interesting ports on a194-109-217-170.deploy.akamaitechnologies.com (194.109.217.170):
(The 1640 ports scanned but not shown below are in state: closed)
Port State Service
22/tcp open ssh
80/tcp open http
135/tcp filtered loc-srv
443/tcp open https
Device type: general purpose
Running: Linux 2.1.X|2.2.X
OS details: Linux 2.1.19 - 2.2.20
Uptime 81.150 days (since Fri May 23 20:10:04 2003)

Nmap run completed -- 1 IP address (1 host up) scanned in 16.271 seconds

WTF. Is mijn DNS op een of andere manier om zeep ? Wie of wat zijn akamaitechnologies.com ? Vragen te over, zeker gezien het feit dat ze een Linux doos draaien. Ik ga dit op mijn gemak eens even uitzoeken. Updates later.

:Eerste Update

Nmap van www.microsoft.com is klaar. Niets veel goeds. Geen OS match ( TCP Sequence Truly random etc. ). Is dit iets nieuws voor W2003 ? Of hebben ze gewoon voor hun eigen servers een veel betere TCP/IP stack gemaakt ? Nog meer vragen. Zal eens bij netcraft zoeken naar andere 2003 servers om te kijken of dit normaal is.

:End Update

:Tweede Update

Aangezien Halo nog steeds down is ( vraag me af waarom, ze draaien zo te zien gewoon op Linux ) kunt U ons op dit moment niet afzeiken.

:End 2e Update

:3e Update

Even Judas gedraaid op download.microsoft.com. Eerste paar regels :

HTTP/1.0 302 Moved Temporarily
Server: Microsoft-IIS/6.0
X-Powered-By: ASP.NET

Wat is dit nu weer ? 302 ? Ken ik helemaal niet. Moet ik godver weer eens door de RFC's ploeteren om uit te zoeken wat dit nu weer is. Zouden ze om hun eigen servers te beschermen een paar linux dozen als frontend geplaatst hebben ? Vragen, vragen. Ik zal nog maar eens een pot koffie zetten. Dit kan best laat gaan worden

:End 3e Update

:4e Update

Netcraft opent gelijk met het volgende bericht :

Overnight, microsoft.com has suffered an outage of a little over an hour. Microsoft have posted to the effect that this was caused by a [presumably non-http] denial of service that is not associated with any known vulnerability in Microsoft's own software. Speculation on Information Week that the outage might be part of a broader attack on internet infrastructure or linked to the start of the Defcon conference seems implausible, as only one other Fortune 100 site has shown an outage in the last 24 hours. Three of the 52 leading hosting providers monitored by Netcraft are showing outages in the last 24 hours, but all three are outside the US.

Verder niet bijzonders, Netcraft geeft voor download.microsoft.com gewoon IIS5 en IIS6 aan, verdeeld over 10 servers.

:End 4e Update

:5e Update

Nog steeds hetzelfde beeld bij nmaps van download.microsoft.com. Of de jongens van insecure hebben een foute TCP footprint in hun database zitten of Microsoft heeft uit bescherming gewoon een Linux doos op dat adres gezet die verder al het http verkeer naar 2003 servers doorleidt. Ik neig naar het laatste , vooral gezien het bericht op netcraft.

:End 5e update

:6e Update

HTTP 302 is schijnbaar een redirect die transparant de browser naar andere server leidt, tenminste dat kan ik opmaken uit RFC 2068. Iemand die hier meer over weet ?

:End 6e Update

:7e en laatste update

Het domein akamaitechnologies.com is geregistreerd door TUCOWS, INC. Een traceroute vanuit mijn eigen doos en die van mijn provider XS4all gaan gelijk naar het adres 194.109.217.170 in 3 hops. Ik snap er inmiddels geen ene fuck meer van. Hoe is het mogelijk dat een ping naar download.microsoft.com binnen 3 hops antwoord geeft. En wat is dit nu weer : dl.ms.georedirector.akadns.net. , schijnbaar de cannonical name van download.microsoft.com als je bij xs4all zit ? En wat is de fucking connectie met TUCOWS. Toch nog maar eens mijn kennis van heel dat DNS gebeuren gaan updaten. Ik blijf het maar een rare zaak vinden. Maar goed, ze draaien LINUX ! Na het fiasco bij de overname van Hotmail blijken ze bij MS nog steeds Linux nodig te hebben. Ben overigens benieuwd hoeveel GPL code intussen in de source van Windhoos zit.

Gewoon even zoeken naar Akamai op Google levert ook wat op. "Akami is a system of "mirrored caches" so that your site contents don't really have to travel half way round the world, using custom designed DNS records that relay you to the geographically local site.It was programmed in house around a linux kernel optimized for network performance." De webshite van Akamai geeft voor de rest niet meer zoveeel info. Netcraft geeft ook nog het volgende tabelletje over andere Akamai machines van Microsoft. Dus van de top 50 servers in dit data-center van Microsoft draaiden er 10 juli 2003 maar liefst 40 onder Linux. Een recentere Netcraft tabel geeft ongeveer 50-50 aan. Verder blijkt dit al oud nieuws te zijn, met vermeldingen van 2001.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 20:50
Quizzzz
 
Online persoonlijkheids quizzen roeleren de laatste tijd. Dus wij gaan volop met deze hype mee. Allereerst de "Which Element of the Periodical Systems Are You" quizzz. Mijn score :

What Element Are You?

viel een beetje tegen. Ik had minstens gehoopt op op een van de transuranen.
Enfin nog een quizzz.
De Wat voor soort dictator zou jij zijn quizzz. Mijn score :



With a deadly penchant for other people’s wife’s and total disregard for human life you are a Genghis Khan. Cruel, fearsome and merciless, you can create and lead a powerful civilisation. Psychos will hero-worship you, others will just be glad never to meet you on an ‘off’ day.

Kijk, das beter .



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 19:49
Speerwerpen
 
De aloude kunst van het speerwerpen moet natuurlijk ook met de tijd meegaan, niet ? Een kort filmpje over een geavanceerde speer.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 19:28
Polyglot
 
's Werelds grootste polyglot schijnt in Brazilie te wonen. Hij beheerst maar liefst 56 talen. Ik zelf kom nauwelijk verder dan 3 talen spreken ( Engels, Nederlands en Duits ) en iets van 4 andere alleen lezen ( Frans, Latijn, Oud Grieks en een beetje Russisch ).



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 15:59
I'm Saddam
 


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 02:31
Zusje
 
Neen, niet Kim van Kooten , echter Mirna Godett , jammer genoeg, qua uiterlijk dan . Dit licht in de duisternis der Antillen gaat de komende jaren proberen enige orde op zaken te stellen, aldus Nu. Nu heb ik zeker niets tegen vrouwen in de hogere functies, maar haar commentaar is zeker wel de moeite van het vermelden waard : "Ik heb mavo en een praktijkdiploma boekhouding en ik ben secretaresse geweest. De functie zal niet moeilijk voor me zijn." Waarom zo bescheiden , zuster ? Ik bedoel maar, al die hoog opgeleide Nijenrode figuren hebben het hier in Nederland ook zoo goed gedaan de afgelopen jaren, not ! Als U gewoonweg uw broer negeert en instinctief handelt verwacht ik dat U de Antillen naar een betere toekomst kunt leiden.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 01:39
Bugs
 
Elk software pakket bevat wel bugs. Of het nu door Microsoft of door een of andere hacker uit Finland geschreven is. Door geregeld bij CERT e.a. te kijken blijf je natuurlijk op de hoogte van de laatste exploits etc. Na een paar dagen vakantie toch maar eens gekeken of ik helemaal up2date ben. Allereerst waren mijn Linux dozen aan de beurt ( in totaal 3 workstations ( P133 Mhz, P166 Mhz, PIV1600Mhz ) en 1 laptop ( PIII500Mhz)). Niks aan de hand, zo te zien. Alleen even die Bind maar eens upgraden naar versie 9. FTP'en naar de desbetreffende server, even configure en make draaien , named killen en restarten en klaar. Totale tijd ongeveer 15 minuten.

Dan de WindHoos laptop ( een PIV2000, niet van mijn eigen, maar van de zaak ) , met die handige update functie. Totale tijd ongeveer 90 minuten, met maar liefst 4 gedwongen shutdowns. Zonder ook maar een vermelding van wat er nu precies gewijzigd is ( behalve dan de gebruikelijke tekst : This update will prevent malicious users from etc.. ). Waarom moet je in godsnaam heel die windhoos herstarten voor een of andere update voor IE of OE ?




Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 01:14
Pranksters
 
Studentengrollen blijven toch boeien. Zo staat er schijnbaar in de Grote Appel een of ander kunstwerk genaamd de Kubus van Astor. Een stel gasten zag onmiddellijk een gelijkenis met die hype uit de jaren tachtig, Rubik's kubus. Leuk bedacht !



Al met kalkpoten.

11/08/2003
Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 20:24
Mietje
 
Klap voor je kanis !



Al met kalkpoten.

10/08/2003
Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 23:14
Energietekort
 
Waar de meeste oplettende burgers reeds voor gewaarschuwd hadden, wordt binnenkort mogelijk werkelijkheid. Netbeheerder Tennet kan niet meer garanderen dat het gevraagd vermogen van de elektriciteitsnetten ,daadwerkelijk geleverd kan worden. Krijgen we hier in de toekomst dan ook Zuid-Europese toestanden, waarbij een stijging van het kwik direct zorgt voor problemen met de energievoorziening ? Het werd ook allemaal mooi voorgespiegeld natuurlijk door de regering. Privatiseren van de Nuts-bedrijven zou louter voordelen voor de consument betekenen. Ik heb zelf nog geen voordeel bemerkt, of het moet mijn geglimlach zijn om de schandalen rond Vitesse en die hele onzin van groene stroom. Groene stroom tegen dezelfde prijs als "grijze" bestaat (nog) niet. Enerzijds geeft de overheid forse subsidies aan energiebedrijven om maar zoveel mogelijk "groene" stroom te verkopen zodat ze nog enigzins aan Kyoto kunnen voldoen. Anderzijds moet zelfs de grootst mogelijke imbeciel inzien dat sluiting van "vervuilende centrales" in Nederland en het vervolgens inkopen van energie bij onze nucleaire vrienden in Frankrijk weinig met groene stroom van doen heeft. Nederland moet gewoon zelf de energie kunnen opwekken die het nodig heeft. Of dat nu gebeurt door grote windmolenparken in de Wadden- of Noordzee of door de bouw van meer centrales ( waarbij het zelfs maar de vraag is of dat geen kerncentrales zouden mogen zijn ) is aan de politiek en het volk, en niet aan een aantal door winstcijfers gedreven stropdassen.

Overigens : Lees dit stuk van Marijnissen maar eens goed door. Ik sta zelf niet bekend als groot voorstander van mijn mede-brabander Jan. Maar dan zie ik zo'n Kok ( met zijn commisariaten , lang leve de vakbond , zakkenvuller ! ) , Jorritsma ( die laatst nog op de t.v. haar liefde voor de Betuwelijn reclameerde) , Bolkenstein en consorten , die de afgelopen kabinetten alles waar Nederland binnen Europa, ja zelfs mondiaal, een lichtpunt was , gewoonweg verkwanseld hebben. Dan denk ( en hoop) ik dat premier J.M. in de nabije toekomst toch nog een paar zaken recht kan zetten.



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 22:44
Blanke slavinnen
 
In navolging van heer Drek en zijn witte slaven, hebben de mannen van Necrohiphop een clip gemaakt van hun laatste nummer. Ik ben alleen benieuwd wanneer we dit mogen verwachten op MTV ?



Al met kalkpoten.


Uitgespauwd door Lothar rond een uurke of 21:03
Freddy vs Jason
 
Hollywood heeft de oude rotten van de horror nog eens van stal gehaald voor een nieuwe film, getiteld "Freddy vs. Jason". Zoals uit de titel al blijkt zullen ze vooral elkaar te lijf gaan. Je kunt op site ook stemmen wie er gaat winnen. Mijn voorkeur gaat uit naar Jason, vooral omdat ik de Freddy films teveel op special effects vond leunen. De (allereerste) Friday the 13th heeft altijd een indruk op me achtergelaten door de een na laatste scene waarbij het meisje in de kano op het meer ligt. Op de achtergrond het soort muziek dat je verwacht bij de aftiteling. Op de oever komt een politiewagen tot stilstand. En dan ineens springt Jason uit het water om haar te pakken. Mijn bord met vla ( ik zat net mijn toetje te nuttigen ) vloog door de kamer tegen de muur ! Er zijn sindsdien weinig films meer geweest die mij zo hevig op deden schrikken. Op deze shite vindt U overigens een aantal fragmenten van diverse andere films. Zoals diverse scenes uit Dawn of the Dead en andere uit de betere Italiaanse horror.



Al met kalkpoten.

Collega Spauwers :

Arjan
Arneau
Arthur
Attu
Bas
Brabant
El Mario
Emiel
Erik
Frog Man
Gustaaf
Japanese Maffia
Kees
Limbonees
Mark
Marnix
Net een blog
Oetker
ORSM
Rob's celebs
Roland
Shonx's babes
Robert
Roowlant
Schijthuis II Spikey
Zacht Groen
Zeke & Co.

Ex Collega's :

Diederick
De Chileen
Schijthuis

This page is powered by Blogger. Isn't yours?